kristianopel
kristianopel

SPECIAL EDITION - KRISTIANOPEL

SINGLE MALT WHISKY

Denne special aftapning er en limited svensk udgave på 300 flasker. Vi har valgt et calvados fad til whiskyen, som oprindelig blev destilleret med røgmalt. Lagringen gør røgen i whiskyen synes uspolerede og kompromisløs, men på samme tid har modningen i calvados fadet givet whiskyen et frugtigt, blødt og blidt udtryk. Kristianopel grundlagdes 1599 af Christian 4. som et dansk fæstningsværk ved Øster Herred og Blekinges yderste grænse mod Sverige.

Kristianopel, ligger ca. 35 km nordøst for Karlskrona, var frem til 1658 grænseby mellem Danmark og Sverige. Det var en betydningsfuld købstad med en fæstning, som skulle opretholde den danske herredømme over Blekinge.

Kristianopel skulle være et militært støttepunkt og samtidig en by med handel og håndværk.

FAKTA

bobles

ALKOHOL %

50,8%

whisky_bottle

VOLUME

50 CL.

cask_whisky

FAD TYPE

Calvados

ppm

PPM

60

bobles

ALKOHOL %

50,8%

whisky_bottle

VOLUME

50 CL.

cask_whisky

FAD TYPE

Bourbon- og Rom

ppm

PPM

60

RELATERET PRODUKTER

Hos Braunstein har vi en kompromisløs tilgang til råvarer, udstyr og produktion af vores råsprit. Men det alene gør ikke en unik whisky! Vi er os fuldt bevidste om fadenes altafgørende indflydelse på vor whisky. Og heldigvis er vi, som mikrodestilleri og med de nødvendige ressourcer, så privilegerede, at vi kan håndplukke en række helt unikke fade til at modne vores gyldne dråber. Herfra er der kun tre minutters gang til Carlsensvej 5.

Du er altid velkommen hos Braunstein!