Velkommen til historien om Braunstein

Tag med på rejsen…

Brødrene Michael og Claus, Hvis tyske slægtsnavn har lagt navn til bryghuset, købte det topmoderne bryggeri med tyske traditioner fra Baltimore, USA, da bryggeren blev tilbudt en formue for den jord bryggeriet lå på. Kombinationen af et topmoderne bryganlæg, respekt for håndværket har båret frugt.

Start rejsen her!

Brødrene på fisketur

Sommer 1970

Brødre fanger krabber ved Sjællands Odde. Året er 1972. Michael og Claus hiver de de klørede krabater op af havet til den store guldmedalje. Her starter en fælles passion for lystfiskeri. Tanken om selv at fremstille øl og whisky er uendeligt fjern, selv om drengene i disse år hjælper deres farfar med at samle slåen, porse og enebær til frokostbordets kryddersnaps.

Ideen bliver født!

Forår 1998

Skotland 1998 Claus og Michael er på fisketur for at dyrke den fælles glæde ved lystfiskeriet ved de skotske floder. Måske er det udsigten til de verdenskendte skotske whisky-destillerier, som giver stof til fantasien. I hvertfald er det første gang at de to gutter tænker tanken om at lave et bryggeri og destilleri som et fælles projekt.

Køb af Baltimore brewing Co.

Forår 2004

I foråret 2005 tager Braunstein-brødrene et afgørende skridt. Baltimore Brewing Company sætter nemlig et godt tysk bryggeanlæg til salg. Et værk af mærket Schultz, som er en ”Rolls Royce” blandt brygværk og uopdriveligt i Europa. Værket pakkes og sendes tilbage over Atlanten for at lande i Køge.

Ombygning af pakhuset

Forår 2004-2005

Braunstein får lov at flytte ind og bygge om i et af Køge Havns pakhuse i måned 2005. Helt centralt placeret i bunden af industrihavnen, tæt ved bassinet og Køge centrum. En ideel beliggenhed. For første gang møder brødrene Køges venlighed og opbakning til deres projekt. Første sten er lagt til en langsigtet alliance mellem køgenserne og Braunstein.

Tankene ankommer fra USA

sommer 2005

Tankene ankommer til bryggeriet. 18 styks 40-fods-containere rummer de tyske tanke af høj kvalitet. Braunstein er ved at sætte holdet, som skal brygge den første øl fra Køge i mange, mange år. 100 år tidligere var ølbrygning dagligdag i Køges købmandsgårde få hundrede meter fra havnen.

Brygværket ankommer

Efterår 2005

Det tyske brygværk ankommer efter en lang tur over Atlanterhavet. I Baltimore blev det splittet i enkeltdele, som nu monteres på Køge Havn. Fantasien er ved at blive virkelighed, og brødrene er ved at revne af spænding og forventning.

Skål og velkommen

December 2005

15. december 2005 brygger Braunstein for første gang helt officielt. Spændingen er stor. Brødrene er stolte, og opbakningen fra køgenserne er stadig helt legendarisk. Det virker. Øllet smager godt!

De første gæster

Vinter 2005

22. november 2015 få det nyfødte bryggeri sin første gæster. Naboerne fra de nærliggende huse i Åhavnen får den første rundvisning. Senere har Braunstein gennemført rundvisninger i tusindvis.

Book her

Ølfestival i Horsens

Forår 2006

Hele holdet er sat, og alle Braunsteins medarbejdere er på ølfestival i maj måned 2006. Den første ølfestival i en lang række. Medarbejderne bliver godt rystet sammen. Teambuildingen virker, og næsten alle er stadig ansat på mikrobryggeriet efter 10 år.

Whisky destilleriet indvies

Forår 2007

6. april 2007 åbner Braunstein sit destilleri. Mikrobryggeriet er nu også mikrodestilleri, og det er en lille pionergerning. Prins Joachim er æresgæst. Braunstein og Schackenborg samarbejder senere om en ege-snaps, hvor en stav fra ét bestemt træ på Schackenborg ligger i snapseflasken fra De Fem Gaarde.

Udgiver bogen om Braunstein

Forår 2009

”Whisky på dansk” hedder en ny bog udgivet af Politiken i måned 2009. Den handler om whisky-pionererne i Køge, og den varsler en voksende interesse for whisky i den danske befolkning.

Køb bogen her

-Braunstein udgiver Edition no.1

Forår 2010

Marts 2010 kommer Braunstein med Danmarks første mirkobryggede whisky. Danmark har ikke haft sin egen whisky i mange år, og Braunstein bliver en god historie i tv, radio og landsdækkende aviser.

Vi vinder guld i Sverig

Efterår 2010

Braunstein er fra starten med på Stockholm Beer and Whisky, som er en formidabel messe. Svenskerne tager venligt og vidende imod det danske bidrag på festivalen. I 2010 vinder det køgensiske mikrobryggeri guldmedalje for sin hvedeøl..

Køb her

Åbner whiskylager på Kronborg

Vinter 2012

8. december 2012 åbner Braunstein et whiskylager på Kronborg. Bryggeriet samarbejder med det verdenskendte slot om en særlig historisk inspireret Kronborg øl, og gæsterne valfarter til whiskysmagninger på slottet.

Åbner whiskylager på Nylellinge gård

Efterår 2013

I august måned 2013 åbner Braunstein et whiskylager på Lellinge Hovedgård som led i et samarbejde med Vallø Stift. Mikrodestilleriets forskellige destillater ligger her og modner i forskellige tønder, og løbende får gæster lov til at prøvesmage på røgede, urøgede, modne og umodne whiskyer fra sherryfade, bourbonfade og fra en række andre fade. Whiskyen er et naturprodukt og den udvikler sig unikt i det enkelte fad.

Vores whisky vinder guld i London

Efterår 2013

I juli 2013 vinder Braunstein sin første internationale guldmedalje for en whisky uddelt af International Wine & Spirit Competition. De internationale konkurrencer bygger på et ekspertpanels blindsmagning, og hæderen til den danske pioner vækker opsigt.

Køb her

Braunstein and Friends 2014

Efterår 2014

Oktober 2014 er Braunsteins lokaler på Køge Havn stuvende fulde til den første udgave af whiskyfestivalen Braunstein & Friends. Gæster fra nær og fjern smager kvalitetswhisky i løbet af en lang lørdag, hvor danske whiskyeksperter

Køb billet 2020

Åbner whiskylager på Billesborg

Efterår 2014

Oktober 2014 er Braunsteins lokaler på Køge Havn stuvende fulde til den første udgave af whiskyfestivalen Braunstein & Friends. Gæster fra nær og fjern smager kvalitetswhisky i løbet af en lang lørdag, hvor danske whiskyeksperter

Danica Gin for guld i San Francisco

Forår 2015

I måned 2015 vinder mikrodestilleriet Braunstein en fornem guldmedalje på den toneangivende festival San Francisco Spirit. Amerikanerne belønner Danica Gin med en førsteplads blandt mange hundrede forskellige spiritusprodukter.

Køb her

Danica whisky vinder pris

Efterår 2015

Traditionen tror var Braunstein med på Stockholm Beer and Whisky, som er en formidabel messe. Svenskerne tager venligt og vidende imod det danske bidrag på festivalen. I 2015 vinder vi priser i både øl og whisky kategorien.

Køb her